Copyright 2008-2019 - Solidair Groningen & Drenthe

nieuws

Nieuws archief

Middagsymposium “Armoedebeleid in de praktijk: Papier en werkelijkheid”

armoede frontIn het voorjaar van 2016 organiseerden wij een minisymposium met als thema “Wat doet armoede met een kind”. Als vervolg hierop willen we als informele hulpverleningsinstanties met dit tweede middagsymposium bijdragen aan een doeltreffend armoedebeleid in het Westerkwartier.

Omdat wij dicht bij de mensen werken waar dat armoedebeleid voor bedoeld is, denken wij een wezenlijke bijdrage te kunnen leveren.

Wij zien in ons werk de grote kloof die er is tussen de leefwereld van mensen die in armoede leven en de ‘systeemwereld’ van de organisaties met wie zij te maken hebben.
Wij willen ons op dit symposium samen met u verdiepen in mogelijkheden om deze kloof te verkleinen. Met vanzelfsprekend als einddoel om de mensen die in armoede moeten leven meer kansen te bieden om daar uit te komen. Samen maken we het verschil voor hen die het zo hard nodig hebben.

Praktische informatie
Datum: 22 november
Tijdstip: 13.30 uur tot 17.15 uur
Locatie: Dorpshuis ’t Kompas Lutjegast, Kompasstraat 1, 9866AP Lutjegast (0594 612538)

Aanmelden graag op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Voor eventuele nadere inlichtingen kunt u bellen met Willy Jansen-Baltink, bestuurslid Voedselbank Westerkwartier: 0594 659809 of 0618195486


Programma

13.30 uur:  Inloop
14.00 uur: Welkom
door Willy Jansen-Baltink, bestuurslid Voedselbank Westerkwartier
14.05 uur: “Papier en werkelijkheid aan den lijve ervaren”.
door Anke Mulder, Consulent Humanitas District Noord
14.35 uur: “Voorbij de schaamte, armoede is geen keus”
door Wenda Post-Gall. Zij is in het dagelijks leven werkzaam als transformationeel trainer/coach. Daarnaast is ze werkzaam als vrijwilliger/bestuurslid bij Voedselbank Westerkwartier.
Bij Solidair Groningen/Drenthe verzorgt ze trainingen (onder andere "Armoede onder de loep") en is ze werkzaam in het project "Ieder kind telt mee" in samenwerking met Gemeentelijk Krediet Bank Hoogezand-Sappemeer. 
15.05 uur:  “Sterk uit armoede”
door Fiona Jansen, Stichting Mens en Maatschappij.
“Sterk uit armoede” werkt niet voor, maar met de mensen die het betreft. De aanpak zet opgeleide ‘ervaringsdeskundigen in armoede en sociale uitsluiting’ in, als betaalde krachten, naast professionals bij diverse werkgevers. De ervaringsdeskundige neemt niet de plek van de professional in, maar staat ernaast, ze zijn een duo. Zo komen de professional en de ervaringsdeskundige eerder tot een goede aanpak en leert de organisatie op een andere manier kijken naar armoede.
Fiona Jansen komt ook nu samen met een “ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting”, die zal vertellen hoe armoede in het hele leven een rol speelt. 
15.35 uur:  Pauze 
15.50 uur: “Armoedebeleid binnen en buiten de regels”
door Arjan Vliegenthart, wethouder “Werk, Inkomen en Participatie” te Amsterdam.
Hij zal ons meenemen in zijn visie en praktijk. Welke problemen spelen er, hoe los je die op: bijvoorbeeld hoe bereik je mensen, hoe rek je regels op, hoe zet je je medewerkers, hulpverleners in de juiste mentale modus. 
 17.00- 17.15 uur: Afsluiting

Volg ons ook op Facebook

Agenda

Onze nieuwsbrieven

Onze nieuwsbrief ontvangen...?

We sturen een aantal keren per jaar een nieuwsbrief rond, met informatie over ons werk. Als je die wilt ontvangen, moet je je even inschrijven.

Inschrijven nieuwsbrief SGD