Copyright 2008-2019 - Solidair Groningen & Drenthe

nieuws

Nieuws archief

40 dagen challenge: Laat nu vast weten wat jouw uitdaging wordt

40 dagen challengeOnder het motto: ‘Even minderen. Voor een ander’ bepaal je zélf de invulling van jouw 40 Dagen Challenge. Welke uitdaging ga je aan, en welk bedrag ga je daarvoor doneren?
Ga jij ook de uitdaging aan? 

Drink bijvoorbeeld 40 dagen geen frisdrank en doneer daarvoor 40 x € 1 aan de Vastenactie. Ontdek hier hoe je daarmee mensen met hiv/aids in Zambia helpt.

Vastenactie
De landelijke organisatie Vastenactie voert niet alleen campagne voor een project in een ontwikkelingsland. Ieder jaar probeert de Vastenactie mensen ook bewust te maken van het belang van sober en bewust leven.

Om die doelstelling te bereiken is een nieuw project ontwikkeld, de 40 Dagen Challenge. Vasten is altijd een bekend fenomeen geweest binnen de katholieke kerk. Maar tegenwoordig is het ook buiten de religieuze kaders een herkenbare gedachte, dat we ergens voor een bepaald aantal dagen mee willen minderen. Jongeren, bijvoorbeeld, zijn steeds meer geïnteresseerd in het minderen met hun social mediagebruik. Om steeds meer mensen aan te spreken, is de Vastenactie continu op zoek naar manieren om nieuwe doelgroepen te bereiken. Tegelijkertijd wil men ook met iets naar buiten treden waarmee men zich kan identificeren. De 40 Dagen Challenge is daarvoor een zeer geschikt middel.

Meer informatie: 40 Dagen Challenge

Volg ons ook op Facebook

Agenda

Onze nieuwsbrieven

Onze nieuwsbrief ontvangen...?

We sturen een aantal keren per jaar een nieuwsbrief rond, met informatie over ons werk. Als je die wilt ontvangen, moet je je even inschrijven.

Inschrijven nieuwsbrief SGD