Copyright 2008-2019 - Solidair Groningen & Drenthe

Ieder kind telt mee

project ieder kind spelIeder kind telt mee is een project waarin gastdocenten getraind worden en vervolgens gastlessen zullen verzorgen op basisscholen. Deze gastlessen gaan over armoede, omdat er gemiddeld drie kinderen per schoolklas opgroeien in armoede. Door dit project wordt armoede bespreekbaar gemaakt en zijn leerlingen en leerkrachten zich meer bewust van de impact die armoede kan hebben.

Voor dit project is het ‘kinderen en armoede spel’ ontwikkeld. Dit is een prachtig spel waarin jongeren op een speelse manier met elkaar in gesprek gaan over geld en armoede. Door het spel leren ze meer over armoede, zowel inhoudelijk als gevoelsmatig. Het spel is niet los verkrijgbaar, omdat er een verhaal bij hoort over armoede. We kunnen natuurlijk met je in gesprek gaan over de mogelijkheden, omdat we armoede zoveel mogelijk bespreekbaar willen maken.

Ieder kind telt mee is in 2018 uitgevoerd als pilotproject in de gemeente Midden-Groningen. Hier zal vanaf september een vervolg aan gegeven worden. Uiteraard kunnen ook andere gemeenten of organisaties samen met ons dit project starten.

Volg ons ook op Facebook

Ons personeeldagje Groningen

Agenda

Onze nieuwsbrieven

Onze nieuwsbrief ontvangen...?

We sturen een aantal keren per jaar een nieuwsbrief rond, met informatie over ons werk. Als je die wilt ontvangen, moet je je even inschrijven.

Inschrijven nieuwsbrief SGD