• darkblurbg

De donkere dagen van december......new@home zuidoost Drenthe

Gepubliceerd op: 22-12-2022

De donkere dagen van december

De donkere dagen van december.  Wat maken die in jou los? Vandaag is de kortste dag van het jaar – waarbij het zo vroeg donker is. Hoe ga jij daar mee om?

 Alysha, Alena, Hugo en Lisa zijn hier geboren. Voor onze stagiairs is de grijsheid en kou van de winter normaal. Maar de tieners van New @ Home in Emmen zijn in warmere streken geboren – waar de zon iedere dag ongeveer in hetzelfde uur ondergaat. Ik ben zelf in Malawi geboren, en woonde daar ook als tiener. En ik weet dat dat echt heel anders is. Inmiddels woon ik al jaren in de Hollandse herfsten en geniet ik van schaatsen op noordelijk natuurijs in de kou. Maar toch raakt die donkerte mij weleens diep.

 Bij het Esdal College in Emmen hadden we een groepsbijeenkomst. Met alle betrokken nieuwkomers en hun maatjes de studenten. Lisa had zelf een spel gemaakt. Memory met allemaal plaatjes: kaarsjes en kerstbomen, snoep en sneeuwvlokjes, enz. En zo hadden we een gezellige middag samen. Waarbij wij konden leren van elkaar. Over van alles, zoals familiebijeenkomsten en lichtjes die ons helpen om in de donkere dagen te overleven.