• darkblurbg

De eerste blije kinderen zijn er!

Gepubliceerd op: 10-05-2022

De eerste blije kinderen zijn er!

Na de start van Slapend blij worden in maart zijn de eerste bedden en matrassen geplaatst en kan de goede nachtrust voor deze kinderen weer beginnen. De zes aanvragen die inmiddels zijn gedaan, komen van verschillende hulpverlenende instanties zoals Cosis, Beter thuis wonen en SWWH. In de ene situatie is er een compleet nieuw bed nodig en in de andere alleen een matras met dekbed en overtreksets.

Zo werd er een aanvraag gedaan voor een gezin die hier naartoe verhuisde vanuit Leeuwarden. Hun dochter van 3 jaar heeft een groter bed nodig en het bed van hun zoon van 11 is te groot voor de kamer die hij nu heeft. Het gezin kon zich niet veroorloven om twee nieuwe bedden te kopen, dus vroeg hun contactpersoon van SWWH twee compleet nieuwe bedden voor hen aan bij Solidair.

Een andere aanvraag was voor een alleenstaand moeder wiens dochter in het weekend bij haar woont. Jeugdzorg had een aantal voorwaarden aan haar gegeven, waaronder het vervangen van een matras die te dun was voor haar 16 jarige dochter. Ook voor haar is een aanvraag gedaan en is een matras met dekbed en overtreksets geleverd.

Heb jij ook contact met een gezin die een bed voor hun kind(eren) nodig heeft, maar dit niet kan veroorloven? Doe dan een aanvraag via het volgende formulier en klik hierĀ 

Voor vragen over Slapend blij worden kan je contact opnemen met Annemieke Tolsma, Solidair Groningen en Drenthe, via de mail annemieke@solidairgroningendrenthe.nl of telefoon 06-43777999