• darkblurbg

Maatje (vrijwilligerswerk of stage) bij friend4friend in (omgeving) Assen.

Gepubliceerd op: 26-05-2023

Maatje (vrijwilligerswerk of stage) bij friend4friend in (omgeving) Assen.
Ben je nieuw in Nederland, of kom je juist hier vandaan? En ben je tussen de 16 en 27 jaar? Dan is friend4friend op zoek naar jou!
Wat is friend4friend?
Friend4friend is een maatjesproject voor jonge Nederlanders en jonge nieuwkomers tussen de 16 en 27 jaar. Bij friend4friend helpen jonge nieuwkomers en jonge Nederlanders elkaar. Je leert van dichtbij wat het betekent een toekomst op te bouwen in een land waar je de mensen, de taal en de gewoontes niet kent. Je leert een nieuwe (Nederlandse) taal en cultuur kennen.
Wat ga je doen?
Friend4friend koppelt je aan een buddy. Samen trek je een halfjaar lang, gemiddeld 4 uur, per week met elkaar op en doe je leuke dingen doen. Denk bijvoorbeeld aan naar de ijsbaan of museum gaan. Een terrasje pikken, taaloefeningen doen of samen sporten kan ook. Zo leer je op een ontspannen manier elkaar beter kennen. Daarnaast ga je samen vrijwilligerswerk doen. Iets wat past bij je interesses of toekomstplannen voor je werk of opleiding. Samen kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een buurthuis, een school, in de zorg of bij een sportvereniging. Of je zet een eigen initiatief op. Zo leer je elkaars leefwereld en nieuwe mensen kennen! Aan het einde van het traject krijg je het Europees Certificaat voor Vrijwilligers.
Wat levert het jou op?
Je leert nieuwe mensen kennen
Je leert een nieuwe cultuur kennen
Je ontdekt nieuwe kwaliteiten en leert nieuwe vaardigheden.
Je maakt kennis met vrijwilligerswerk
Je versterkt je CV
Europees erkend certificaat
En je maakt een nieuwe vriend!
In het kort:
Voor jongeren tussen 16 en 27 jaar
Maximaal 6 maanden
Gemiddeld 4 uur per week
Tijd en plaats zijn flexibel
Met leeftijdsgenoten
Persoonlijke begeleiding
Voor een nieuw netwerk
Voor nieuwe vrienden!
Europees erkend certificaat
Aanmelden en maatje worden?
Je wordt uitgenodigd voor een intakegesprek en gekoppeld aan een buddy. Jullie bepalen vervolgens samen wanneer jullie afspreken. Tijdens je deelname word je begeleid door de friend4friend coördinatoren. Zij zijn er om je te coachen en te ondersteunen en helpen je bij het vinden van passend vrijwilligerswerk. Naast de persoonlijke begeleiding vinden er groepsbijeenkomsten plaats met alle koppels eens in de zes weken. Na afloop van friend4friend heb je nieuwe connecties, een nieuwe taal leren kennen, inzicht in een andere leefwereld en misschien wel een nieuwe vriend!
Kijk op de website van www.friend4friend.nl voor meer informatie of neem contact op met de projectleiders of meld je aan!

Aanmelden voor Assen
Yvonne Eggen, bel of whatsapp via 06-30865065 of mail naar assen@friend4friend.nl
Aanmelden voor Groningen
Annemieke Tolsma, bel of whatsapp via 06-43777999 of mail naar groningen@friend4friend.nl