• darkblurbg

Manifestatie Ter Apel, vrijdag 6 mei 2022

Gepubliceerd op: 10-05-2022

"Een stralende zon en ongeveer 100 mensen op een veldje voor de opvanglocatie in Ter Apel. Deze groep voelt zich verbonden met de mensen die hier worden opgevangen, met de mensen die hier werken en met de mensen die hier omheen wonen. Er zitten te veel vluchtelingen opeen gepakt op een locatie die het niet aankan. De leefomstandigheden verslechteren, de medewerkers lopen op hun tandvlees en de druk op de omwonenden neemt alleen maar toe.
Het lijkt zo’n kleine groep voor zo’n groot probleem. Maar des te krachtiger laten de sprekers zich horen. “Dit is een oproep aan heel Nederland: Open je hart, geef vluchtelingen een plek en geef Ter Apel weer ruimte.” “Het is niet de vraag of het kan, maar de vraag of men het wil.” Zo klinken de sprekers uit de politiek, van de politie en van Inlia. Het is een noodkreet die ze in Den Haag willen laten doorklinken, “Want zo kan het niet langer”.
De oproep die richting Den Haag wordt gedaan is om meer aanmeldcentra en een spreiding van de opvanglocaties te creëren voor de mensen die nu opeengepakt zitten in Ter Apel. Terwijl ik de bevlogen sprekers hoor denk ik aan alle prachtige initiatieven en creatieve opties die de laatste tijd voorbij komen voor de Oekraïners en dan denk ik blij: ‘Het is mogelijk, we zien het gebeuren!’ Als men wil dan zijn de mogelijkheden (bijna) oneindig.
Het was goed om hier te zijn, goed om solidair te zijn. En om zo hopelijk een beetje versterking te geven aan het geluid richting Den Haag zodat de mogelijkheden ook voor de mensen in Ter Apel komen", aldus Annemieke Tolsma van Solidair
Burgemeester Velema van Westerwolde is ook blij met manifestatie Ter Apel
lees hier zijn verhaal in het Dagblad van het Noorden