• darkblurbg

Mentale veerkracht? Wij gingen in gesprek met studenten in de stad

Gepubliceerd op: 02-05-2023

Mooie gesprekken, waardevolle inzichten en een heleboel informatie. Dat is het resultaat van drie focusgroepen over psychische problematiek onder studenten die in februari en maart plaatsvonden. Gaandeweg vroegen wij bij Solidair ons af hoe wij omgaan met de druk die studenten ervaren. Geven wij dit aandacht bij de begeleiding van onze stagiaires? Onze projectleider bij New@Home, Jako Jellema, die zeven stagiaires begeleidt vroeg zich af: “Are we part of the problem or part of the solution?” Een concrete uitkomst van het onderzoek is dat wij met deze vraag in het achterhoofd de stagebegeleiding binnen Solidair gaan verbeteren.

In april zijn we met een kleine groep bestaande uit studenten Toegepaste Psychologie, Social Work, Geestelijke Verzorging en Online Contentcreator, aan de slag gegaan om de uitkomsten van de focusgroepen te duiden. Het gebrek aan vertrouwen in de toekomst en een gemis aan echte verbinding en rust lijkt een rode draad in de problematiek. Een antwoord hierop kan maaltijden zijn waar aandacht aan deze thema’s wordt gegeven. Maar hoe houd je de drempel laag genoeg dat studenten hier ook daadwerkelijk aan meedoen? Over deze vraag buigen wij ons in het schrijven van een nieuw projectplan om de studenten in Groningen te bereiken.

Wil je mee-investeren? Met jouw tijd, denkkracht of geld? Laat het ons weten en neem contact op met Annemieke Tolsma, annemieke@solidairgroningendrenthe.nl