• darkblurbg

New@home start in januari 2020 in Zuidoost Drenthe

Gepubliceerd op: 07-01-2020

Per 1 januari 2020 start Solidair met het project New@home in Zuidoost Drenthe

Per 1 januari 2020 start Solidair met het project New@home in Zuidoost Drenthe

Projectleider Krista vertelt: Op dit moment geef ik aan jonge nieuwkomers uit Z-O Drenthe presentaties in verschillende ISK's (internationale schakelklas). Het is de bedoeling dat de eerste ISK jongeren vóór de voorjaarsvakantie aan een maatje gekoppeld worden. Normaal duurt een New@home traject een heel schooljaar. We starten het project in Z-O Drenthe daarom nu laagdrempelig. Na de zomervakantie zullen nieuwkomers en maatjes voor de duur van een schooljaar aan elkaar gekoppeld worden.
Daarnaast ben ik nu hard op zoek naar maatjes (vrijwilligers of stagiaires) die tussen de 18 en 30 jaar zijn en vanaf nu tot de zomervakantie maatje willen zijn van een jonge nieuwkomer in Zuidoost Drenthe. De gemiddelde tijdsinvestering is 4 uur per week. Je ontvangt een training en er zijn daarnaast intervisie- en groepsbijeenkomsten. De jonge nieuwkomers zijn minder dan vier jaar in Nederland en zijn tussen de 12-18 jaar en kunnen heel goed een maatje gebruiken. Zo kunnen zij Nederland beter ontdekken!

Handig om te weten (dit is namelijk anders dan in Groningen) is dat de ISK leerlingen niet op één school zitten. In Groningen is er een ISK school, in Zuidoost Drenthe zijn de leerlingen ondergebracht op de diverse middelbare scholen, verspreid over Emmen en Coevorden. Dit wordt gecoördineerd door de Internationale Taalgroep. Het is dus handig dat maatjes zich in de omgeving van Emmen of Coevorden kunnen bewegen.