• darkblurbg

New@home Zuidoost Drenthe

Gepubliceerd op: 26-08-2022

New@home Zuidoost Drenthe
Het is al twee! maanden geleden dat de afsluitende bijeenkomst van New@home Zuidoost Drenthe plaatsvond en we kijken hier met veel plezier op terug.
Tijdens het afgelopen schooljaar werden maatjes gekoppeld aan jonge nieuwkomers die tussen de 12 en 18 jaar zijn om ze wegwijs te maken in de Drentse samenleving. Zo werden er bezoekjes gemaakt aan het Rensenpark (voormalige dierentuin), boswandelingen, stadswandelingen, leerden jongeren fietsen of met het OV-reizen te reizen. En daarnaast was het gewoon erg gezellig. Een terrasje, een ijsje…
Tijdens de afsluiting in juni werd duidelijk dat maatjes en nieuwkomers een band hebben opgebouwd en dat dit niet alleen ten goede kwam aan de nieuwkomers..
De zomervakantie is bijna ten einde en we gaan ook na de zomervakantie weer van start!
Ben jij tussen de 18 en 30 jaar en wil je graag voor de duur van een schooljaar maatje zijn van een jonge nieuwkomer in Emmen, Coevorden of Oosterhesselen?
De maatjes zijn jongeren tussen de 18 en 30 jaar, vrijwilliger of studenten van sociale opleidingen. De tijdsinvestering is 4, 8, 12, of 16 uur per week.
Meer weten of meedoen? Meld je dan bij Jako (jako@solidairgroningendrenthe.nl)
Woon je dichterbij Winschoten of Groningen en wil je meedoen? Laat het weten, want ook daar is het project actief!