• darkblurbg

Nieuws van Ieder kind telt mee Oost Groningen

Gepubliceerd op: 12-12-2022

In december 2022 zijn er in Oost Groningen tot nu toe elf schooldirecteuren die kennis hebben gemaakt met het project en de projectleider van Ieder kind telt mee in Oost Groningen. Daarvan hebben acht scholen (in Veendam, Oldambt, Pekela en Stadskanaal) besloten mee te doen met het project. Drie scholen denken nog na over deelname en/of de manier waarop.

De gastlessen voor leerlingen van de bovenbouw en training voor schoolteams zijn door professionals van Solidair Groningen & Drenthe ontworpen en vormen de basis van het vergroten van kennis en beleving van armoede op scholen. De eerste trainingen aan schoolteams zijn al gegeven en de eerste gastlessen worden in december gegeven. Ook is er al een gesprek geweest met ouders en met kinderen over het project. De reacties zijn positief en hier en daar ook afwachtend. We realiseren ons dat er veel op scholen af komt en passen ons daarom aan aan de bestaande structuren en wensen van de school.

Daarnaast is er contact met de beleidsambtenaren van de zes Oost Groningse gemeenten; Muntendam, Oldambt, Veendam, Pekela, Westerwolde en Stadskanaal. En met de welzijnsorganisaties die vaak medewerkers in dient hebben die ook op scholen aanwezig zijn zoals bijvoorbeeld de Kind Ouder ondersteuner in Midden- Groningen, de School Maatschappelijk Werker in Veendam en Pekela en de Vraagbaak in Oldambt. Samen bespreken we hoe het project in de toekomst geborgd kan worden door te stimuleren dat op school brugfiguren aanwezig zijn en blijven die voor ouders van gezinnen met te weinig geld gemakkelijk benaderbaar zijn. Waardoor ook deze gezinnen mee kunnen doen aan de voorzieningen die er zijn maar die soms onbekend zijn of waarvan de procedure om mee te doen te veel stress oplevert.

Wilt u weten wat de stand van zaken is in uw gemeente? Neem gerust contact op met de projectleider, Marleen Oostland.