• darkblurbg

Project Maatwerk(t) Emmen

Gepubliceerd op: 07-09-2022

Van eenzaamheid naar samen, een klein gebaar kan het verschil maken.

Alleen voelen we ons allemaal wel eens, maar eenzaamheid gaat toch nog een stap verder.  Je ervaart een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Of je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst. 

Het gevoel van eenzaamheid is bij mensen met een psychische kwestbaarheid nog vele malen groter. Emmen kent door de verbondenheid met o.a. GGZ, Cosis en  VNN veel mensen met een psychische kwetsbaarheid die intern wonen of verspreid over Emmen, mensen die eenzaamheid helaas goed kennen. Een steuntje in de rug kan dan een groot verschil maken, vooral als je daarbij iemand aan een terugkerende activiteit helpt!

Een steuntje die jij zou kunnen geven..

Een steuntje kan bestaan uit een goed gesprek, een luisterend oor, iets samen gaan doen, zoals een spelletje spelen, samen wandelen, eten of fietsen, winkelen, sporten, naar het museum gaan, ergens koffie drinken, een bezoek aan een arts. Hoe vaak jullie bij elkaar komen, spreken jullie samen af, dat is aan jullie. 

Een steuntje dat jij ook krijgt..

Een steuntje zijn betekent ook gezelligheid, samen, gelijkwaardigheid, aandacht hebben voor elkaar, gezien worden, ook een goed gesprek, verbinding, leuke activiteiten, iets te kunnen doen voor een ander, nieuwe mensen ontmoeten. Het geeft écht voldoening om iets voor een ander te kunnen betekenen.

Maatwerk(t) is een project van Solidair Groningen & Drenthe voor mensen met een psychische kwetsbaarheid die woonachtig zijn in de gemeente Emmen. In samenwerking met de kerken en welzijns-/hulpverleningsorganisaties  wordt gezocht naar maatjes die een steuntje in de rug kunnen bieden, met als doel de eenzaamheid te verminderen en samen met de deelnemers activiteiten te ondernemen die passen bij hun behoeften en wensen. 

Als het je aanspreekt word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek krijg je informatie over het project, wordt gevraagd naar jouw interesses, wensen en motivatie en verteld over het traject.

Wanneer je dit wat lijkt, kan je contact opnemen met Yvonne Eggen, projectleider van Maatwerk(t),  yvonne@solidairgroningendrenthe.nl of op 0630865065