• darkblurbg

Slapend blij worden gaat samenwerken met Cash2Grow

Gepubliceerd op: 10-01-2023

Slapend blij worden is van plan om in 2023 de handen in elkaar te slaan met stichting Cash2Grow die onder ander spaarkringen promoot in Drenthe. Een spaarkring is een groep van 5 tot 12 mensen die wekelijks bij elkaar komt. De leden sparen voor een eigen doel, het bedrag bepalen ze zelf. En dat bedrag kan iedere bijeenkomst verschillen. In een spaarkring leert de deelnemer vaardigheden zoals boekhouden, voorzitten en samenwerken. Ook krijgen de leden training over omgaan met geld. Bijvoorbeeld over hoe je een kasboekje kan bijhouden, over belastingen en verzekeringen, over gemeentelijke regelingen voor mensen met een laag inkomen….en over andere thema’s die de spaarkringleden zelf belangrijk vinden.

Gezinnen die een aanvraag hebben gedaan bij Slapend blij worden krijgen vanaf 2023 het aanbod om lid te worden van een spaarkring van stichting Cash2Grow. De leden van een spaarkring inspireren elkaar om geld opzij te zetten voor iets wat ze graag willen: een fiets, een meubelstuk, vakantie, zomerkamp … Sparen in een spaarkring kan met heel kleine bedragen. Het gaat niet om hoeveel je spaart, maar om de mindset óm te sparen. Uit het fonds dat gevormd wordt door het spaargeld kunnen leden ook kleine leningen ontvangen om een tijdelijk tekort op te lossen of een investering te doen.

Een spaarkring is een zelfhulpgroep. Onderlinge steun, tips en ervaringen van anderen helpen om financiële problemen te voorkomen of ze aan te pakken voordat ze te groot worden. Kijk HIER naar de promotiefilm over spaarkringen en zie de leden zelf aan het woord!

Stichting Cash2Grow leidt regelmatig vrijwilligers en beroepskrachten op tot spaarkring begeleiders. De volgende training in Drenthe is in Assen (VaartWelzijn, Appollopad 5, Assen) op vrijdag 24 februari en vrijdag 10 maart van 09.30 tot 16 uur.

Lijkt je dat wat? Meld je dan snel aan bij de regiocoördinator Monica Helbig (m.helbig@cash2grow.nl).