Copyright 2008-2019 - Solidair Groningen & Drenthe

Pracht land

Van de baggerputten om je overdenkingen uit te diepen…tot verdwalen langs de verhalen langs een meanderende Fivel….door ons kostbare hoge land.
Doet mij dromen over de verstreken eeuwen die ons al veel grondslag hebben gegeven….
Waar de regens ons het zicht doet vertroebelen…waar de ijstijd zijn sporen heeft gevestigd…daar waar klei, veen, zand en bagger verenigen.
Waar de koeien grazen en het water kabbelt. Daar we nog weten waar eb en vloed ons raken. Het heldere water ons alles doet vergeten. Daar waar verfkunstenaar Helmantel het palet van het leven schildert en hij zijn schilderij doorleeft moet hebben. Om er op tijd afstand van te kunnen nemen, zodat het zicht weer helder wordt. Om vervolgens het doek te ontmantelen.
Daar waar diep altijd daip is….Ja daar. Waar een wierde een terp is of toch andersom. Waar het Scholten juk nog altijd zichtbaar is en een kind huilt in idyllisch Woudbloem. Daar waar witte reigers komen en weer gaan. Waar kloosterkoppen de pelgrimstocht ontberen.
Waar we ons op het droge kunnen houden op de zogeheten waterlijn. Waar gas onze bron zou zijn, waaruit we konden putten. Waar de kraan bleef stromen tot de emmer overliep. Daar waar ‘rieke stinkers’ hun laatste rustplaats hebben verovert en de gewone burger een beukenhaag als beschutting zoekt tegen de woelende mol…een bittere smaak. ‘Ja doar is mien aind en mien begun…’

Ja wie het weet mag het zeggen en anders kunnen we altijd nog naar Leermensen. Voorlopig kronkelen we verder door de velden langs de Fivel en bedanken je voor ons bestaan.

Ik kijk om mij heen en zie een schat aan mensen…zoals er al zoveel ons zijn voorgegaan, die wegen, wateren, landen hebben betreden en voetstappen achter hebben gelaten. Net als wij weer zullen doen en doen en doen…we blijven gaan tot we de inversie hebben gevonden.

W.P.G. 5-10-2019

Video over uitstapje

Volg ons ook op Facebook

Ons personeeldagje Groningen

Agenda

Onze nieuwsbrieven

Onze nieuwsbrief ontvangen...?

We sturen een aantal keren per jaar een nieuwsbrief rond, met informatie over ons werk. Als je die wilt ontvangen, moet je je even inschrijven.

Inschrijven nieuwsbrief SGD