• darkblurbg

God voorziet.....een blog van collega Alex

Gepubliceerd op: 27-10-2021

‘Hans Anders’

 

God voorziet..

Ik was mijn hele leven al op zoek naar God of in ieder geval ‘er is meer’ .

Tijdens mijn psychoses, opgewekt door langdurig en veelvuldig misbruik van alcohol en drugs met daarnaast andere onderliggende problemen kwamen er ineens zoveel ‘toevalligheden’ op me af dat mijn hoofd er kortsluiting van kreeg. Het leken allemaal tekenen van ‘boven’ maar het waren er ineen keer zoveel dat ik totaal ontregeld was.

Ik paste mijn ‘zondig’ gedrag echter nog niet aan met gevolg nog een aantal psychoses en langdurige manische en depressieve stemmingswisselingen.

Nu inmiddels 25 jaar verder (de helft van mijn leven) en vele medicatie en zorg later  treedt er langzamerhand stabiliteit op, de angsten en onrust spelen nog  maar ik krijg steeds meer vertrouwen. Doordat er iets ‘geknakt’ is  in mijn hersenen, mijn zenuwprikkeloverdracht mis ik ook iets in mijn gevoel van verbondenheid maar dat zal zeker ook terugkeren.

Het mooie is dat ik God wel heb gevonden, in ieder geval ‘dat wat meer is’ , dat wat leeft in het onzichtbare, en sindsdien daar mee leef.

Ik let dan ook heel erg op ‘toevallige’ gebeurtenissen, pareltjes van wat me toevalt. Sam, de zoon van mijn zus Susan is geboren op mijn zelfde geboortedatum 16 september Maar ook in het algemeen wat er zich doet voorvallen wat voor mij de architect van het universum is die het zo laat samen komen.

Zo zie ik dit als ik lees:  kljlkjkjaldfjdklmmmdjlkfj .  Ik heb dan ook al een tijd een leesbril, zo eentje van de supermarkt voor acht euro.

Met de gedachte van een mooier montuur en een breder leesbereikbaarheid dacht ik me een bril aan te laten meten door een opticien. Dat is wel wat, zeg maar, veel duurder maar ik had nog wel wat geld van mijn spaarrekening te besteden.

Het plan was om naar Hans Anders te gaan, bij Pearl had ik een aantal mindere ervaringen.

De dag erop liep ik door het winkelcentrum, boodschappie bij de Appie halen dat een man met een hesje mij een flyer aanbood. Het was een vind en win actie van de Hans Anders opticiens. In eerste instantie had ik zo iets ach weer een lokkertje wat geld kost maar ik kon een compleet gratis bril winnen. Toen ging mijn hartje iets sneller kloppen en had de gedachte van ‘dit is een teken uit de hemel’ haha.  

Het was een actie dat er ergens in de stad een brillekoker verborgen lag die je moest zoeken en vinden, een hint zou worden gegeven via Instagram

Ik fietste naar het inloophuis van Cosis om daar een bakkie thee te gaan drinken, heb Instagram geïnstalleerd en op zoek naar de Hint wat in eerste instantie nog niet zo wou lukken totdat er een foto in beeld kwam met daar op de Nieuwe Kolk (theater Assen) met een bloembak erop waar een bewegend pijltje op stond te wijzen.  

Zo die is gemakkelijk dacht ik nog, het was een regenachtige dag rond twaalven, dus ik dacht er zullen zel niet zoveel mensen op de been zijn.

De thee nog half heet wat opgedronken, met een gang op de fiets en pezen naar het theater, daar aangekomen zag ik dat de bloembak niet voor het theater maar midden op de weg stond op een perceel.

Ik eromheen, zie niets totdat jahoor een wikkel zichtbaar die om de brillenkoker zat, jiehoee, ik heb hem.

Direct met de koker naar Hans Anders, zo heb je hem al gevonden zegt de medewerker, het moest een dagvullend programma zijn zegt hij lachend. 

Ik heb recht op een montuur van RayBan totdat de medewerker de voorwaarden leest en blijkt dat ik de gehele bril dus ook met glazen gratis kan krijgen, jippie blij.

Ik heb mijn ogen laten opmeten, een montuur uitgezocht en nu 2 weken later heb ik een RayBan leesbril op mijn neus van bijna 300 euro.

Ik gebruik echter nog steeds de leesbrillen van de Jumbo die zijn net wat handiger haha.

Laat ik de bril met gouden montuur van de opticien maar gebruiken bij speciale gelegenheden want hij kwam tenslottte vanuit de Hemel.

God had die dag een naam: Hans