• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Onze huidige projectenNew@home Groningen

New@home Groningen

Doelstelling: Het vergroten van het sociaal, cultureel en emotioneel kapitaal van 120 leerlingen van de Internationale Schakelklas (ISK) in Groningen over de periode van 3jaar.

New@home Zuidoost Drenthe

New@home Zuidoost Drenthe

Doelstelling:  Het vergroten van het sociaal, cultureel en emotioneel kapitaal van 60 leerlingen van de Internationale Schakelklas (ISK) in Zuidoost Drenthe over de periode van 2,5 jaar.

Mothers for Mothers (M4M)/Fathers for Fathers(F4F)

Mothers for Mothers (M4M)/Fathers for Fathers(F4F)

Mothers for Mothers (M4M} /Fathers for Fathers (F4F)is een project waarin vriendschapskringen worden opgericht voor jonge moeders die er terecht kunnen voor een ontmoeting met elkaar, een luisterend oor en oprechte aandacht. Inmiddels zijn er twee vriendschapskringen actief, een groep in Hoogezand en een groep in Slochteren. In samenwerking met Kwartier Zorg en Welzijn is in Hoogezand ook een vriendschapskring voor vaders gestart.

Ieder kind telt mee in het westerkwartier

Ieder kind telt mee in het westerkwartier

Doelstelling: Op 25 scholen in de gemeente Westerkwartier zijn bovenbouwleerlingen zich bewust van de gevolgen van armoede, hoe het voelt om arm te zijn en hoe ieder kind in de klas mee kan doen. Leerkrachten zijn getraind en zijn in staat om armoede bespreekbaar te maken, te herkennen en passende ondersteuning te geven. Scholen hebben armoedebeleid geformuleerd en voeren dit uit.

Maatwerk(t)

Maatwerk(t)

Doelstelling: In de gemeente Tynaarlo is de aansluiting van sociaal-maatschappelijke activiteiten op mensen met een psychiatrische beperking verbeterd en de eenzaamheid verminderd door: het aanbieden van maatjescontact; activiteiten goed te laten aansluiten op de wensen en behoefte van de doelgroep; de samenwerking tussen lokale organisaties te laten toenemen.

Autisme en contact

Autisme en contact

Dit betekent dat er goed contact is tussen mensen met autisme en de mensen met wie zij interacteren, op zowel het sociaal, professioneel als lotgenotenniveau. Er is van beide kanten meer kennis en begrip over elkaars voorkeuren in contact, over de manier waarop gedrag overkomt en over hoe je samen verder kan komen. Wanneer de kwaliteit van de contacten tussen volwassenen met en zonder autisme toeneemt, zal dit een positieve invloed hebben op het welzijn van beide groepen. Tegelijkertijd zullen volwassenen met autisme een minder geïsoleerd en eenzaam bestaan leiden en zal hun deelname aan de s…