Copyright 2008-2019 - Solidair Groningen & Drenthe

nieuws

Proatbus voor geestelijke verzorgers aardbevingsgebied

proatbus frontDinsdag 4 juni namen geestelijk verzorgers Jitske en Melissa de sleutels van de proatbus in ontvangst. Met deze bus gaan zij binnenkort op pad in het Groninger aardbevingsgebied, om verhalen van bewoners aan te horen.

Lees meer...

Identiteitsdag Primenius – Project Ieder kind telt mee!

primenius frontOp 23 mei stonden we vanuit Solidair Groningen & Drenthe met het project ‘Ieder kind telt mee!’ met een kraam op de Identiteitsdag van Primenius in het gevangenismuseum in Veenhuizen.

Lees meer...

Werkconferentie Geloof, Duurzaamheid en Toekomst

project DuurzaamheidDe conferentie Geloof, Duurzaamheid en Toekomst is bedoeld voor een ieder die meer wil weten over de wijze waarop parochies/kerken en parochianen/gemeenteleden werk kunnen maken van duurzaamheid. Wij richten ons meer specifiek op bestuurders, pastores, locatieraden, werk- en taakgroepen binnen de rooms katholieke geloofsgemeenschappen.

Lees meer...

‘De kracht van vrouwelijke waarden’ op slotbijeenkomst Rentmeesterschap

180209 Rentmeesterschap frontOp 23 november rondt de Norbertusparochie Oost Groningen haar jaarthema ‘Rentmeesterschap’ af met een openbare bijeenkomst in Hotel Faber te Hoogezand. Onderwerp is ‘De kracht van vrouwelijke waarden.’ Wat houdt rentmeesterschap in? Wat is de rol van de vrouw bij dit belangrijke thema? Leveren vrouwen een wezenlijk andere bijdrage aan onze opdracht de wereld goed te beheren?

Lees meer...

'Blijf betrokken bij suïcidale mensen'

project suicide nazorg‘Vraag maar eens: hoe gaat het nu écht met je? Informeer wat iemand bedoelt, als hij of zij zegt weleens aan zelfdoding te denken.’ Gerard en Astrid Agterkamp organiseren voor de Rooms-Katholieke Kerk cursussen suïcidepreventie.

Lees meer...

Project Mothers for Mothers (M4M) gaat van start

M4M logo1We gaan in het najaar van start met het project Mothers for Mothers. Dit is een project waarin vriendschapskringen worden opgericht voor jonge moeders. Deze kringen worden begeleidt door meer ervaren moeders, de zogenaamde kringleiders. Achtergrond van het project is dat Jonge moeders zich in een kwetsbare situatie bevinden. 

Lees meer...

Volg ons ook op Facebook

Agenda

Onze nieuwsbrieven

Onze nieuwsbrief ontvangen...?

We sturen een aantal keren per jaar een nieuwsbrief rond, met informatie over ons werk. Als je die wilt ontvangen, moet je je even inschrijven.

Inschrijven nieuwsbrief SGD