Copyright 2008-2019 - Solidair Groningen & Drenthe

nieuws

'Proatbus' op Gezondheidsdag te Winsum

gezondheidsdag winsum frontOp donderdag 26 september stond ‘de Proatbus’ voor het gebouw ‘de Blauwe Schuit’ in Winsum te Groningen. Hier werd ‘de dag van de gezondheid’ georganiseerd door de gemeente.

Lees meer...

Proatbus voor geestelijke verzorgers aardbevingsgebied

proatbus frontDinsdag 4 juni namen geestelijk verzorgers Jitske en Melissa de sleutels van de proatbus in ontvangst. Met deze bus gaan zij binnenkort op pad in het Groninger aardbevingsgebied, om verhalen van bewoners aan te horen.

Lees meer...

Identiteitsdag Primenius – Project Ieder kind telt mee!

primenius frontOp 23 mei stonden we vanuit Solidair Groningen & Drenthe met het project ‘Ieder kind telt mee!’ met een kraam op de Identiteitsdag van Primenius in het gevangenismuseum in Veenhuizen.

Lees meer...

Werkconferentie Geloof, Duurzaamheid en Toekomst

project DuurzaamheidDe conferentie Geloof, Duurzaamheid en Toekomst is bedoeld voor een ieder die meer wil weten over de wijze waarop parochies/kerken en parochianen/gemeenteleden werk kunnen maken van duurzaamheid. Wij richten ons meer specifiek op bestuurders, pastores, locatieraden, werk- en taakgroepen binnen de rooms katholieke geloofsgemeenschappen.

Lees meer...

‘De kracht van vrouwelijke waarden’ op slotbijeenkomst Rentmeesterschap

180209 Rentmeesterschap frontOp 23 november rondt de Norbertusparochie Oost Groningen haar jaarthema ‘Rentmeesterschap’ af met een openbare bijeenkomst in Hotel Faber te Hoogezand. Onderwerp is ‘De kracht van vrouwelijke waarden.’ Wat houdt rentmeesterschap in? Wat is de rol van de vrouw bij dit belangrijke thema? Leveren vrouwen een wezenlijk andere bijdrage aan onze opdracht de wereld goed te beheren?

Lees meer...

'Blijf betrokken bij suïcidale mensen'

project suicide nazorg‘Vraag maar eens: hoe gaat het nu écht met je? Informeer wat iemand bedoelt, als hij of zij zegt weleens aan zelfdoding te denken.’ Gerard en Astrid Agterkamp organiseren voor de Rooms-Katholieke Kerk cursussen suïcidepreventie.

Lees meer...

Volg ons ook op Facebook

Ons personeeldagje Groningen

Agenda

Onze nieuwsbrieven

Onze nieuwsbrief ontvangen...?

We sturen een aantal keren per jaar een nieuwsbrief rond, met informatie over ons werk. Als je die wilt ontvangen, moet je je even inschrijven.

Inschrijven nieuwsbrief SGD