• darkblurbg

Duurzaamheidsfestival in Assen (3)

Gepubliceerd op: 06-02-2024

 

Op zaterdag 27 januari werd het Duurzaamheidsfestival ‘Geloof in Groen leven’ gehouden in het Lichtpunt in de Asser wijk Kloosterveen. Er kwamen ruim 200 bezoekers die enthousiast waren over de leuke stands, workshops en muziek.

Het Duurzaamheidsfestival is een initiatief van levensbeschouwelijke organisaties en kerken in Assen, die bewust omgaan met het milieu willen stimuleren door het uitwisselen van ideeën. De overtuiging is, dat veel mensen al goede dingen doen en zorgvuldig met onze aarde omgaan.

Tijdens het Duurzaamheidsfestival ‘Geloof in Groen leven’ waren allerlei organisaties aanwezig die op een of andere manier bezig zijn met het milieu. Naast burgercoöperaties en de Klimaatcoalitie waren er energiecoaches en het Duurzaamheidscentrum. Verder o.m. een spingroep, moestuinen en ecologische landbouw, energiecoöperaties en een buurttaxi.

Naast informatietafels waren er workshops en presentaties van Noorden Duurzaam, Eco-humanisme, Vaart Welzijn en een film "The Letter" met gesprekken met de Paus over de klimaatcrisis. Een barista zorgde voor eerlijke koffie en er was muziek van ‘Egelmuziek’ en een klimaatzanger. Ook voor kinderen waren er leuke activiteiten, zoals bouwen aan een lego-zonnepark.

Het festival was opgezet door studenten van de Hanzehogeschool onder auspiciën van ‘Solidair Groningen en Drenthe’. Bij vertrek werden bezoekers geïnterviewd of ze nieuwe ideeën hadden opgedaan; later zal hen nog worden gevraagd of ze ook iets hebben veranderd in hun leven naar aanleiding van de vele suggesties, die waren te vinden op het Duurzaamheidsfestival ‘Geloof in groen leven’.

Foto's zijn gemaakt door Alex Kempers