• darkblurbg

Nieuwsbrief Ieder kind telt mee (4)

Gepubliceerd op: 04-03-2024

De nieuwe nieuwsbrief  van het project Ieder kind telt mee is uit! 

Projectleider Marleen vertelt hoe ze het project vorm geeft en wat de ontwikkelingen zijn in het afgelopen jaar: 

 

"Maakt dit project een verschil voor kinderen?

Ik hoop dat kinderen meer begrip voor elkaars situatie krijgen en meer rekening houden met elkaar. Ik hoop dat ze vrijer durven te praten over een onderwerp waar geen kind zich voor hoeft te schamen. Armoede is niet iets waar je voor kiest!

En ik hoop dat ook leerkrachten met elkaar durven te bespreken wat zij lastig vinden aan armoede. Ook als zij vinden dat ouders domme keuzes maken. Tegelijk hoop ik dat de training een eind maakt aan vooroordelen en helpt om armoede bespreekbaar te maken.

Daarbij is het belangrijk dat op school iemand aanwezig en aanspreekbaar is voor leerlingen, leerkrachten en ouders als er financiële problemen zijn. En of zo iemand een schoolmaatschappelijk werker, of kind ouder ondersteuner, vraagbaak of een brugfunctionaris wordt genoemd, dat maakt niet uit. Als deze persoon maar de brug kan maken tussen school en ouders en de wereld buiten de school.

Dus ja, dit project kan het verschil maken omdat we samenwerken en dezelfde idealen hebben. Namelijk dat het verschil in inkomen van ouders niet al in de klas gaat zorgen voor verschillende bubbels van kinderen die elkaar in een later leven zeker niet tegen zullen komen. Of dit ideaal werkelijkheid gaat worden?

Het is voor mij een goede motivatie om met veel plezier aan dit project te werken! In de nieuwsbrief kun je lezen waar we mee bezig zijn (geweest).

Dank aan Iris OffringaNandel ReinhardtMariska Van der VlugtJasper ScholtensEsther Warffemius-Brouwer, @Jenny Homan, @Janneke de Jonge, Josha Veger-SchotanusTamara J.Christiaan DekkerAnnamaria EversRene VisAnnemiek Boels - WarrisKim BakkerTineke KnotAfsaneh Moghadam en al die andere co-workers in #Veendam#Oldambt#Pekela#Westerwolde en #Stadskanaal! "

 

 Via deze knop lees je de nieuwsbrief en wordt via infographics de structuur van het project duidelijk.