• darkblurbg

Rabobank steunt Duurzaamheidsfestival

Gepubliceerd op: 06-02-2024

Op zaterdag 27 januari werd het Duurzaamheidsfestival ‘Geloof in Groen leven’ gehouden in het in Assen. Er kwamen ruim 200 bezoekers die enthousiast waren over de leuke stands, workshops en muziek. Voor de financiering van het festival verstrekte de Rabobank een ‘Coöperatief dividend’.
De Rabobank Assen en Noord-Drenthe is maatschappelijk actief betrokken: aan allerlei initiatieven wordt financiële steun geboden. Daarbij richt de bank zich vooral op duurzame ontwikkelingen en een leefbare samenleving. In 2023 vierde de Rabobank haar 125-jarig bestaan, daarom werden nu maar liefst 68 initiatieven en projecten gesteund, in het werkgebied van de bank.
De feestelijke uitreiking van de cheques was op 11 januari 2024 in het kantoor van de Rabobank aan het Neptunusplein in Assen. Onder het genot van een hapje en een drankje werden alle cheques uitgereikt en werd alle initiatiefnemers veel succes gewenst bij de organisatie van hun activiteit en het werken aan hun initiatieven. De bijeenkomst werd afgesloten met een fotomoment.
 
(3e en 5e van rechts zien we Gerard en Jako namens Solidair Groningen & Drenthe).
Het Duurzaamheidsfestival is opgezet als een initiatief van levensbeschouwelijke organisaties en kerken in Assen, samen met Solidair Groningen & Drenthe. Door de inzet van studenten en vrijwilligers kon er veel werk worden verzet; dankzij de steun van NGK Het Lichtpunt en het Humanistisch Verbond was er een locatie beschikbaar en werden aantrekkelijke programma-elementen toegevoegd.
Solidair Groningen & Drenthe is blij dat het festival kon worden gehouden. We zijn alle vrijwilligers en studenten erkentelijk voor hun onvermoeibare inzet. De steun van het Lichtpunt en van het Humanistisch Verbond maakte extra dingen mogelijk; dankzij de Rabobank kwam de exploitatie rond en was de deelname van standhouders en entree voor bezoekers kosteloos. We mogen terugzien op een geslaagd evenement.