• darkblurbg

Statushouders en werk

Statushouders en werk

Mensen die een status hebben gekregen, maar geen werk hebben terwijl ze dat wel willen, voelen zich vaak ongelukkig. Ze ervaren dat ondanks hun kwaliteiten, werkervaring en sterke wil om te werken de overheid en werkgevers niet op hen zitten te wachten. Maar dat klopt vaak niet. De overheid wil het liefst zo veel mogelijk mensen aan het werk hebben en zo min mogelijk uitkeringen verstrekken. Werkgevers zitten te springen om werknemers die willen werken. Opleidingsniveau en het hebben van ruime ervaring weegt minder zwaar dan jaren geleden, want er is een tekort aan medewerkers.

In dit project wil Solidair verbinding leggen tussen oude ervaren werknemers die statushouders binnen het bedrijf willen begeleiden en ondersteunen bij hun integratie in het bedrijf en daarbuiten. Op dit moment is Solidair i.s.m. het COA een pilot aan het opzetten en is op zoek naar twee grote werkgevers in de provincie Groningen en/of Drenthe die hieraan bij willen dragen.

 Meer informatie kan gevraagd worden aan Gerard Agterkamp. 

 

Voorlopige doelstelling

Solidair steekt in op het bevorderen van een duurzame plaatsing van statushouders bij werkgevers in Groningen en Drenthe.

Planning

De komende zes maanden vanaf oktober zullen we werken aan een projectplan.

Mits voldoende financiering zullen we daarna starten met de uitvoering van het project.

Oproep

Ben jij gevlucht en heb je in Nederland een nieuw bestaan opgebouwd en je wilt met je kennis en ervaring anderen ondersteunen informeer dan bij Solidair naar de mogelijkheden.