• darkblurbg

Vakantie....een blog van Merian

Gepubliceerd op: 19-08-2021

Volgens de weersvoorspellingen was het weer nogal wisselvallig deze vakantie. Ik herinner me met name zonnige momenten. Lange zwoele zomeravonden waren wel schaars en ook deze laatste avond regent het. Ik kruip dus alvast in de pen en kijk terug op de vakantie en de periode daarvoor.

Nadat ik in november startte met mijn werkzaamheden voor Solidair Groningen & Drenthe voelde ik me na enkele (online) ontmoetingen met mijn nieuwe collega's al snel thuis. Op dat moment wist ik niet hoe roerig de afgelopen periode zou worden. De coronamaatregelen hebben de nodige impact gehad op de uitvoering van mijn werk. Ook werd ik geconfronteerd met privé omstandigheden die de nodige energie van me vroegen. Ik worstelde mij de laatste periode toe naar vakantie en kijk toch met dankbaarheid terug op nieuwe werkervaring, ontmoetingen en levenslessen.

Voor velen is deze zomervakantie anders verlopen dan gebruikelijk. Door het coronavirus werd de gebruikelijke vakantie naar het buitenland ingeruild voor vakantie in eigen land. Thuisblijven, klussen en dagjes weg was voor anderen een goed alternatief. Ook mijn vakantie verliep anders dan bedacht. Het plan toch wel even weg te gaan in eigen land kon door omstandigheden niet doorgaan. Dus thuis en af en toe een dagje weg. We hebben ons voldoende vermaakt.

De vanzelfsprekendheid van een vakantie in het buitenland voor de één, staat in schril contrast met de werkelijkheid voor veel financieel kwetsbare gezinnen. In deze gezinnen is vaak geen keuze of zijn überhaupt geen middelen om op vakantie te gaan. Ook een dagje weg is voor veel gezinnen geen vanzelfsprekendheid. Afgelopen week nog werd in de media aandacht besteedt aan de cijfers van het CBS van voor de coronacrisis: een dagje pretpark voor een gezin kost gemiddeld 123 euro, eten, drinken en de reis ernaartoe niet inbegrepen.

Tijdens onze uitstapjes was ik meer dan ooit dankbaar dat ik mijn kinderen kon meenemen naar zwembaden, musea, buitenactiviteiten etc. Met nieuwe energie zet ik mij samen met collega's en partners in de regio na de vakantie dus graag weer in voor de gezinnen waarbij dit minder vanzelfsprekend is.

Morgen omschakelen, het vakantiegevoel weer loslaten, terug in de structuur en werkmodus en  verder werken aan de prachtige projecten van Solidair Groningen & Drenthe!