• darkblurbg

Je bent op de pagina terechtgekomen waar je meer informatie vindt over het geven van een financiële bijdrage aan Solidair. Wat fijn dat je mogelijk overweegt om het werk van Solidair financieel te ondersteunen! Mocht je de informatie die je zoekt niet vinden, laat het ons dan weten door een mailtje te sturen of ons te bellen.

Direct een bijdrage geven? Klik dan op de onderstaande button.

 

‘Ja, ik geef aan Solidair’ 

 

Achtergrondinformatie

Bij Solidair werken we hard om elk jaar de benodigde financiering rond te krijgen zodat ons werk blijft bestaan. Dat is een hele klus omdat we geen structurele inkomsten ontvangen. We zijn afhankelijk van subsidies, fondsen en donateurs zoals bedrijven en mensen die ons een warm hart toedragen.

Subsidies en bijdragen van fondsen worden alleen gegeven als er een goed doordacht projectplan ligt. Daarom besteedt Solidair veel tijd en energie aan het ontwikkelen van zinvolle projecten en beschrijft deze in projectplannen. Gemiddeld neemt de ontwikkeling van een project zo’n 100 uur in beslag, zonder de garantie dat een project gefinancierd gaat worden. Dat laatste is natuurlijk ons ‘bedrijfsrisico’, maar vroeger werkte dit anders.

Tot ongeveer 15 jaar geleden ontving Solidair een vaste bijdrage waarvan alles betaald kon worden. De werkzaamheden werden verantwoord met een jaarverslag en een nieuwe bijdrage werd aangevraagd middels een jaarplan. Die tijd ligt ver achter ons en zal waarschijnlijk niet meer terugkomen. Nu moet elke euro aangevraagd en verantwoord worden en dat kost (veel) tijd en geld.

Daarom zouden we heel graag een vaste stroom aan inkomsten willen hebben, zodat we, naast projectontwikkeling, de beschikking hebben over geld dat direct ingezet kan worden voor de uitvoering van projecten (zie de voorbeelden elders op deze website), het opzetten van een onderzoek/peiling onder diverse doelgroepen, de aanschaf van materialen zoals bedden voor kinderen, Arm- en Rijkspellen en voor ons als organisatie.

Algemene en specifieke giften

Je kunt op verschillende het werk van Solidair financieel ondersteunen:

· Een specifieke gift voor een project

· Een algemene gift voor Solidair als organisatie

Een specifieke gift voor het project dat jou het meeste aanspreekt kun je aan Solidair overmaken door in de omschrijving de naam van het project te vermelden. Dat weten wij waarvoor je hebt gegeven en zorgen wij dat het geld aan dit project wordt besteed. Wil je op de hoogte gehouden van de voortgang van het project? Stuur dan een mailtje en we nemen je mee in onze mailing.

Is jouw gift bedoeld om Solidair als organisatie te ondersteunen dan gebruiken we deze om onze werkzaamheden te kunnen blijven uitvoeren. Als je je abonneert op onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer één keer per twee maanden en telkens staat er een maatschappelijk thema centraal dat gekoppeld wordt aan ons werk.

 

Belastingvoordeel

Het geven aan Solidair levert naast een goed gevoel ook belastingvoordeel op, omdat je je financiële bijdrage kunt opvoeren als aftrekpost bij de belastingaangifte, want Solidair is een stichting met een ANBI status. Bedrijven die geven ontvangen middels een bedankbrief een ‘bewijs van ontvangst’.

 

Collecten

We stellen het bijzonder op prijs als je als (kerkelijke) gemeenschap collecteert voor het werk van Solidair. We kunnen een inhoudelijk bijdrage leveren aan de bijeenkomst/kerkdienst. We vernemen het graag!

 

Legaten

Denk je erover om een deel van je vermogen aan Solidair te schenken neem dan contact met ons op over de mogelijkheden. We horen graag de wensen en verwachtingen.

 

Gegevens

Je kunt ervoor kiezen om je bijdrage via Geef.nl te laten lopen. Geef.nl is een online donatieplatform waar veel goede doelen en stichtingen vermeld staan. Het is een gemakkelijke manier van betalen en klein deel van je gift wordt gebruikt om de kosten van het platform te kunnen dekken. Hieronder vind je de buttons van de verschillende bestemmingen die Solidair op Geef.nl heeft gezet.

 

Wil je rechtstreeks aan Solidair geven dan kan dat via NL04 ABNA 0442 6451 47 t.n.v. Stichting Solidair Groningen en Drenthe o.v.v. ‘gift’ en eventueel de naam van een project.

 

 

‘Ja, ik geef aan Solidair’ 

‘Ja, ik geef aan Slapend blij worden’