• darkblurbg

Bruggen bouwen tussen mensen met en zonder autisme

Gepubliceerd op: 16-03-2022

Bruggen bouwen tussen mensen met en zonder autisme

 

Op 5 april 2022 start in Emmen een nieuwe gespreksgroep om mensen met en mensen zonder autisme dichter bij elkaar te brengen.

Er wordt vaak over elkaar gepraat maar waarom niet mét elkaar in gesprek gaan? “Als we met een aantal autistische volwassenen bij elkaar zitten vragen we ons regelmatig af: Hoe doen mensen zonder autisme dat? Hoe ervaren zij dingen? Omgekeerd vragen mensen zonder autisme zich vaak af hoe mensen met autisme de wereld ervaren” legt Frederik Boven, oprichter van Autisme Digitaal, uit.

De groep zal deels bestaan uit volwassenen met autisme en deels uit volwassenen zonder autisme. Het doel is om van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen. Er doen maximaal 10 deelnemers mee. De groep wordt begeleid door twee vrijwilligers van Autisme Digitaal en komt ongeveer maandelijks bijeen, in totaal 10 keer. Elke bijeenkomst heeft een thema en er wordt uitgewisseld hoe dat onderwerp beleefd wordt door mensen mét en mensen zónder autisme. Door overeenkomsten en verschillen te ontdekken leren deelnemers elkaar beter begrijpen.

De bijeenkomsten zijn in het centrum van Emmen op dinsdagavond. Kijk voor meer informatie over deze Bruggenbouwersgroep op de website van Autisme Digitaal. Daar kan je je ook aanmelden. Er is nog plek voor meer deelnemers zonder autisme.

In 2023 start deze groep ook in de stad Groningen.

Deze gespreksgroep is onderdeel van het project Autisme en Contact, een initiatief van Autisme Digitaal en Solidair Groningen & Drenthe. Het is financieel mogelijk gemaakt door subsidies van het Oranjefonds, het Dr. C.J. Vaillantfonds en Welkom in de buurt.

Kijk voor meer informatie op www.autismedigitaal.nl/activiteiten/bruggenbouwersgroep of Facebook @autismedigitaal. Als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe activiteiten kan je je aanmelden voor de nieuwsbrief.