• darkblurbg

Business beats armoede

Gepubliceerd op: 05-10-2020

In de stad Groningen leeft één op de zes kinderen in armoede. Daarmee is Groningen de derde stad van Nederland als het gaat om armoede.
" Armoede gaat ons allemaal aan het hart. Soms vergeten we het even wanneer we de zoveelste positieve berichten lezen over een groeiende economie of een dalende werkloosheid. Maar het bericht dat 1 op de 6 kinderen in Groningen in armoede leeft, zet ons dan weer op scherp. Veel ondernemers of organisaties voelen zich betrokken bij dit onderwerp. En lopen rond met een idee om iets te betekenen. Met Omarm Groningen willen we armoede bestrijden door goede ideeën vanuit ondernemend Groningen te koppelen aan de hulpvraag vanuit maatschappelijke initiatieven uit de samenleving. Juist nu gedurende de coronacrisis worden mensen in armoede extra hard getroffen. En juist nu zijn ideeën van ondernemers en ondernemende (kennis)instellingen hard nodig.
www.omarmgroningen.nl, het platform tegen armoede.
We zijn heel trots op onze collega Wenda die zich met hart en ziel inzet om zowel als maatschappelijk activeringswerker bij Solidair als brugfunctionaris bij de Tamarisk armoede bespreekbaar en inzichtelijk te maken.
Ze is te zien in onderstaand seminar Business beats armoede https://kijkdestream.nl/omarmgroningen/