• darkblurbg

Cash2Grow start met spaarkringen in Drenthe

Gepubliceerd op: 11-01-2022

Cash2Grow start met spaarkringen in Drenthe.
Doe jij mee?

Datum:         17 januari 2021 van 14.30 - 16.30 uur
Titel:             Cash2Grow start met spaarkringen in Drenthe
Spreker:       Julie-Marthe Lehmann
Spaarkringen
Julie-Marthe Lehmann vertelt op 17 januari graag meer over de Stichting Cash2Grow en het opzetten van spaarkringen voor mensen met een krappe beurs zodat ze financieel én sociaal en weerbaarder worden. 
De stichting werkt samen met gemeenten en vrijwilligers- en welzijnsorganisaties om deze mensen te bereiken.

In Drenthe willen we graag starten met spaarkringen en hiervoor zoeken we 12 beroepskrachten of vrijwilligers die opgeleid willen worden tot gecertificeerd spaarkringbegeleider en coach. 

Julie-Marthe Lehmann is mede-initiatiefneemster en lid van het directieteam van Stichting Cash2Grow. Zij is een geëngageerde onderzoeker met betrekking tot onderwerpen rondom community economics, microsavings en financial literacy aan De Haagse Hogeschool. Julie is gepromoveerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam op een onderzoek naar spaargroepen. Door het opzetten van vijf spaargroepen in Den Haag en Amsterdam, heeft zij onderzocht of en hoe participatie van groepsleden hun welzijn kan verbeteren met betrekking tot sociale netwerken, huishoudfinanciën en ondernemerspositionering.
De onderzoeksresultaten laten zien hoe processen van een solidaire economie aan de basis van de samenleving kunnen bijdragen aan het algemene welzijn van van kwetsbare mensen en micro-ondernemers in Nederland. Julie is bevlogen over het opzetten van spaarkringen. Samen met haar collega, Gabriëlle Athmer, combineert ze enthousiast ervaringen in Nederland, Europa en Afrika bij de verdere ontwikkeling van de stichting. Wil je meer weten over Cash2Grow en de training tot spaarkringbegeleider? Kijk dan op www.cash2grow.nl of neem contact op via info@cash2grow.nl.
Wil je meedoen aan de moedige dialoog betreft spaarkringen? Meld je dan aan via drenthe@moedigedialoog.nl.