• darkblurbg

Duurzaamheidsfestival in Assen

Gepubliceerd op: 11-12-2023

Duurzaamheidsfestival in Assen

Solidair Groningen en Drenthe organiseert op zaterdag 27 januari 2024 een Duurzaamheidsfestival ‘Geloof in groen leven’. In samenwerking met lokale kerken en levensbeschouwelijke organisaties en een groep studenten van de Hanzehogeschool Groningen organiseren we een event met het doel om bewustwording, inspiratie, educatie, actie en samenwerking op het gebied van duurzaamheid te realiseren.

Voor alle leeftijden

Het festival is leuk en interessant voor iedereen en alle leeftijden. Er komen informatietafels, posters, lezingen, workshops, verkoopstalletjes, ruiltafels en kinderactiviteiten. Een breed aanbod om kennis en inspiratie op te doen, energie-bespaartips te krijgen en verantwoorde aankopen te doen, zoals bijvoorbeeld boeken, vintage kleding en fair trade.

Kom kennismaken met nieuwe en bestaande sociale en ecologische initiatieven, zoals groene buurtprojecten, energiecoöperaties, buurttaxi-projecten, afval beperking en lokale wijk-initiatieven. Vraag informatie wat het kan opleveren, voor jezelf en voor de wereld om ons heen. Er is veel te doen voor duurzaamheid! ‘Geloof in groen leven’ is een initiatief van levensbeschouwelijke gemeenschappen en kerken in Assen, die samenwerken in het programma ‘Inspiratie voor duurzaamheid’.

Save the date

In een steeds veranderende wereld speelt duurzaamheid een steeds grotere rol, niet alleen voor deze generatie, maar ook de generaties na ons. ‘Geloof in groen leven’ wordt gehouden op 27 januari 2024 van 10.00 tot 15.00 uur in ‘Het Lichtpunt’, aan de Boomgaard in Assen. Alle inwoners, gemeenschappen, scholen en organisaties zijn van harte welkom.

De organisatie van het festival wordt ondersteund door de stichting Solidair Groningen & Drenthe, de vereniging Noorden Duurzaam en door onderzoekers, docenten en studenten van de Hanzehogeschool Groningen.