• darkblurbg

Eén tegen eenzaamheid

Gepubliceerd op: 13-10-2022

Wist je dat 36% van de volwassenen in Assen zich wel eens eenzaam voelt? En dat eenzaamheid ook bij jongeren voorkomt?

Daarom heeft de gemeente Assen zich in het voorjaar van 2021, samen met diverse maatschappelijke partners, aangesloten bij het landelijk actieprogramma Eén tegen eenzaamheid van het ministerie van VWS. Doel van dit actieprogramma is het doorbreken van de trend van eenzaamheid.

Samen met leeftijdsgenoten iets ondernemen maakt de drempel om mee te doen aan sociale activiteiten en de buurt of stad te verkennen voor jongeren soms lager. Met friend4friend hopen we voor deze jongeren bij te dragen aan verminderen van eenzaamheid. Daarom was Solidair Groningen & Drenthe, samen met medewerkers van Vaart Welzijn en Noodopvang COA, afgelopen week vertegenwoordigd bij de Steljevoor-campagne in Marsdijk. Zomaar een kop koffie uitdelen en een praatje maken met voorbijgangers. Het leverde mooie gesprekken en nieuwe samenwerkingen op.

Nieuwsgierig naar friend4friend? Wil je meedoen of samenwerken? Kijk op de website of neem contact op met de projectleider, Merian Rozema via merian@solidairgroningendrenthe.nl of 06-43127798