• darkblurbg

Een vader vertelt...

Gepubliceerd op: 23-04-2021

Naast twee vriendschapskringen voor moeders, Mothers4mothers, is er sinds een paar maanden ook een vadergroep actief.

Fathers4fathers is een avond van vaders voor vaders (ook toekomstige en jonge vaders).  Vaders komen samen om ervaringen met het vaderschap, zowel de positieve als de negatieve, uit te wisselen. Inmiddels is deze kring uitgegroeid tot een vaste twee-wekelijkse bijeenkomst.

 

Een vader vertelt:

  1. Ik rijd in mijn vrachtwagen tussen Emmen en Gieten. De telefoon gaat.

‘Hoi Anton, met mij. Je wordt vader’

Wat er dan door je heen gaat moet haast hetzelfde zijn als dat je de loterij wint. Een overvloed van trots knalt als een bliksem door je hele lichaam heen. Voor de eerste keer word je vader…. Geweldig!

Later in mijn 2e huwelijk mag ik dit nog een keer meemaken. 2014 wordt mijn dochter geboren. Weer dat overweldigende gevoel. Zo’n klein meisje in je armen en je hebt je werkkleding nog aan. De weken, maanden, jaren vliegen voorbij. Ongemerkt wordt dat kleine mensje een grote meid en het ontwikkelen gaat maar door.

Tussen 2002 en nu is er veel gebeurd. Beide huwelijken zijn gestrand en ik zit ziek thuis. Ik ben veel verloren. Maar altijd blijf ik papa.

Het is fijn om ervaringen te delen met vaders. Gescheiden of vaders in een relatie. Ik heb mij aangesloten in een gezellige groep genaamd ‘vaders voor vaders’. In deze groep zijn wij gezellig samen en delen ervaringen met elkaar. En we kunnen veel leren van elkaar over deze belangrijke taak genaamd ‘vader’. En, oké, de moeders vergeten wij ook niet. Ook zij komen voor in onze ervaringen die we met elkaar delen.

Anton, trotste papa van Chantal en Lisa.

Voor meer contact over F4F kunt u contact opnemen met Yvonne Eggen, 06 30865065 of met Sytse Wijnja, 06 15134313