• darkblurbg

Elkaar Versterken, groepsgesprekken voor inwoners van het gaswinningsgebied

Gepubliceerd op: 02-09-2021

Dingen die diep zitten worden vaak niet uitgesproken... GVA Groningen organiseert daarom series van groepsgesprekken voor inwoners van het gaswinningsgebied. Daarin kan men onder goede begeleiding met elkaar in gesprek gaan over de impact van de bevingsproblematiek op het leven en de gemeenschap.

Je kunt als dorpsbewoner niet zo gemakkelijk van elkaar weten wat er bij iemand echt aan de hand is, hoe iemand de bevingen ervaart, hoe de dossiers iemands leven hebben stilgelegd of hoe de dorpsgemeenschap uiteen is gevallen. Het is de bedoeling dat mensen door de groepsgesprekken van GVA de mogelijkheid vinden om nu eens op een andere, zorgvuldige manier met elkaar in gesprek te komen. En zo, in plaats van te worden meegezogen in de hopeloosheid, de onzekerheid en het benadrukken van verschillen, elkaar ook weer wat te kunnen versterken.

Dit najaar vinden twee series van deze groepsgesprekken plaats, onder de naam Elkaar Versterken. Beide series worden gehouden in dorpshuis De Fakkel in Uithuizen.