• darkblurbg

Even voorstellen: onze nieuwe collega Martijn

Gepubliceerd op: 07-10-2020

Hoi! Ik ben Martijn (40 jaar). Vanaf november ga ik aan de slag als geestelijk verzorger in het Groninger aardbevingsgebied. Om eerlijk te zijn sta ik echt te trappelen. Het lijkt me spannend en bijzonder en ik heb zin om mezelf ertussen te gooien en aandacht te vragen voor wie de mens is, en hoe alles wat er speelt voor iemand is. Ik vind het soms verrassend hoe anders deze benadering is dan die van veel andere professionals, en ben blij dat ik de laatste jaren voor dit pad heb gekozen.
Ik ben opgegroeid in Brabant, in de buurt van Breda, maar woon alweer bijna 20 jaar in Groningen stad. Na mijn studie theologie en godsdienstwetenschap heb ik met statushouders gewerkt in de maatschappelijke begeleiding van vluchtelingen in de gemeente Groningen. Twee jaar geleden ben ik de opleiding geestelijke verzorging gaan doen. Sinds vorig jaar heb ik helemaal mijn plek gevonden in dat vak. Het allermooiste vind ik om op een kwetsbare manier echt in contact te zijn met mensen, dat er een soort veiligheid ontstaat waarin je jezelf mag laten zien. Naast het aardbevingsgebied zal ik ook werkzaam blijven voor Noorderbreedte, een grote zorginstelling in Leeuwarden.
Naast mijn werk ben ik graag buiten met een fiets of sportieve schoenen, of binnen met een boek. Sinds 15 jaar ben ik ook trompettist en heb ik veel in bandjes gespeeld, in verschillende stijlen uit de pop- en jazzmuziek. En ik drink graag koffie. Ik vind het altijd leuk om met een kop koffie de mensen te leren kennen met wie ik te maken krijg op mijn werkplek. Dus misschien een keertje kennismaken?