• darkblurbg

Friend4friend maakt kans op een Appeltje van Oranje.

Gepubliceerd op: 17-01-2022

Friend4friend maakt kans op een Appeltje van Oranje.

Friend4friend is een buddyproject dat jonge Nederlanders koppelt aan jonge nieuwkomers om de taal, elkaars cultuur en onze samenleving beter te leren kennen. Jongeren tussen 16 en 27 jaar die elkaar anders niet snel ontmoeten trekken een half jaar lang wekelijks met elkaar op. Ze leren elkaar kennen door samen dingen te ondernemen: bijeenkomsten, activiteiten en vrijwilligerswerk dat ze allebei leuk en belangrijk vinden. Door friend4friend leren nieuwkomers de samenleving kennen, oefenen ze de Nederlandse taal en bouwen ze een netwerk op. Ook hun Nederlandse leeftijdsgenoten vergroten hun netwerk en verrijken hun wereldbeeld. Door het contact verdiepen de deelnemers zich in elkaar.

Solidair voert dit project uit in Groningen en Drenthe

Dit mooie project maakt kans op een Appeltje van Oranje!  Om deze prijs te winnen, hebben we jouw stem nodig, dat doe je via https://www.appeltjevanoranje.nl/projecten/friend4friend en kan tot uiterlijk 21 januari.

Geloof jij ook dat de samenleving beter wordt als je elkaar leert kennen en samen aan de slag gaat? Druk dan snel op de stemknop!