• darkblurbg

GVA Groningen

Gepubliceerd op: 28-09-2022

Vanaf 1 september 2022 zijn Harrie Bols en Sanne van Neijenhof werkzaam binnen het team van GVA Groningen. Op 1 oktober zal het team verder uitgebreid worden met Judith van ’t Hof, Emilio Veendorp en Angelique Schoemaker. Tenslotte staat er tot en met 6 oktober een vacature open voor een administratie/secretarieel medewerker. Het team van GVA Groningen bestaat straks uit 6 geestelijk verzorgers, waaronder Marjo van Bergen als teamleider en 1 administratieve kracht.

We hebben lang gewacht op deze uitbreiding en zijn ontzettend blij dat het gelukt om de vacatures gevuld te krijgen met professionele en fijne mensen, die zich vanuit een bewogen hart inzetten voor bewoners en betrokkenen die te maken hebben met de gevolgen van de gaswinning in de provincie Groningen.

Solidair is vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling en vormgeving van het project GVA Groningen. Vele mensen hebben geholpen bij de opstart, het vinden van financiers en het vervullen van een klankbordfunctie voor de eerste geestelijk verzorgers. Het team dat nu aan de slag gaat heeft de zekerheid dat het de komende 4 jaar financiering is gegarandeerd. Dat geeft het team dat dagelijks bezig is met het bieden van perspectief en zingeving ook zelf perspectief en rust.

Die rust is belangrijk om ons werk de komende jaren te kunt voortzetten en uit te bouwen. Steeds meer wordt GVA Groningen betrokken en gevonden door bewoners, vrijwilligers, hulpverleners, ambtenaren en anderen. De praktijkverhalen zijn te lezen op de website van GVA Groningen.

De komende maanden zal Solidair haar verantwoordelijkheid over GVA Groningen gaan overdragen. Aan wie en hoe dat zal gaan is nog niet precies duidelijk. Marjo en ik zijn daar druk mee bezig. Mocht u meer willen weten of wilt u een bijdrage leveren neem dan gerust contact met ons op via info@solidairgroningendrenthe.nl of bel mij rechtstreeks op 06 22907123.

 

Met groet,

Gerard Agterkamp

Projectleider GVA Groningen

Coördinator Solidair Groningen & Drenthe