• darkblurbg

Hoera en gefeliciteerd! Friend4friend Noord-Nederland wint landelijke Inspiratieprijs 2024

Gepubliceerd op: 17-03-2024

Hoera en gefeliciteerd! Friend4friend Noord-Nederland wint landelijke Inspiratieprijs 2024

 

‘Het was al een verrassing dat Friend4friend Noord-Nederland één van de drie genomineerden was voor de Kansfonds Inspiratieprijs 2024. Dat we de eerste prijs zouden krijgen zag ik niet aankomen’ zegt een stralende projectleider Caroline Doelman van Friend4friend Noord-Nederland en Solidair Friesland. Zowel bij de jury als bij de publieksstem was Friend4friend nummer 1. ‘Een geweldige opsteker en waardering voor dit project.

Samen de samenleving beter maken
‘Wij geloven dat de samenleving beter wordt als je elkaar leert kennen en dat je zelf gelukkiger wordt als je iets doet voor een ander’ aldus Caroline. Friend4friend brengt deze twee aspecten samen. De jongeren gaan als koppel aan de slag als vrijwilliger en ondernemen samen en met anderen verschillende activiteiten die ze zelf bedenken en organiseren. Door een half jaar wekelijks met elkaar op te trekken leren de jongeren elkaars leefwereld kennen terwijl ze tegelijk zinvol aan de slag zijn.

Voor mooie vriendschappen
‘Door met Jildou op te trekken lukt het me om me veel beter thuis te voelen’ zegt Samra over haar maatje. En Jildou vertelt enthousiast dat ze veel van Samra leert over de Pakistaanse cultuur. Het gebeurt best regelmatig dat er mooie vriendschappen ontstaan en dat het contact van de jongeren blijft, ook na het project.

 

Onderdeel Maatschappelijke Diensttijd (MDT)
Solidair Friesland begeleidt met een klein team deze Friend4friend jongeren en ondersteunt hen in het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten. Friend4friend is onderdeel van het landelijk project Maatschappelijke Diensttijd (MDT) en word gefinancierd door de rijksoverheid en een aantal co-financiers. ‘We werken in dit project samen met onze zusterorganisatie ‘Solidair Groningen-Drenthe’. Met Kor Berghuis, bedenker van dit project en projectleider Friend4friend Noord Holland, trekken we samen op in het vormgeven en ontwikkelen van Friend4friend. Met beiden hebben we een prettige en stimulerende samenwerking’ vult Roger Dragstra, directeur van Solidair Friesland, aan.

F4F Inspiratieprijs 2024

Geldbedrag en beeld
De landelijke Inspiratieprijs van het Kansfonds is een geldbedrag van € 5.000 en een bronzen beeld van St. Christoffel. ‘Dat beeld mogen we een jaar op ons kantoor laten staan en moet dan terug voor de winnaar van de Inspiratieprijs 2025.

Inspiratieprijs op tv
Op zondag 17 maart is er op NPO 2 om 17:10 in het programma Kruispunt van de KRO-NCRV uitgebreid aandacht voor het project en de toekenning van de prijs.

F4F Inspiratieprijs 2024