• darkblurbg

Ieder kind telt mee in het Westerkwartier

Gepubliceerd op: 03-01-2020

Ieder kind telt mee in het Westerkwartier

logo westerkwartier

In 2020 gaat het project ‘Ieder kind telt mee’ van start. Het project heeft als doel leerlingen van het basisonderwijs bewust te maken van de gevolgen van armoede en hoe het voelt om arm te zijn. Het project is een initiatief van Solidair Groningen& Drenthe en de Voedselbank Westerkwartier, die het samen met nog zes partners  van het Armoedepact Westerkwartier uitvoeren. De gemeente Westerkwartier betaalt mee aan het project.

Ieder kind telt mee

Sinds 2018 werken meer dan 60 partijen in het Armoedepact Westerkwartier samen bij het bestrijden van armoede in de gemeente Westerkwartier. Eén van de prioriteiten is armoede bij kinderen. Het project ‘Ieder kind telt mee’ richt zich op alle basisscholen in de gemeente Westerkwartier. Solidair Groningen & Drenthe en de Voedselbank Westerkwartier zijn de kartrekkers van het project. Zij voeren het project samen uit met Stichting Leergeld Westerkwartier-Noordenveld, Humanitas Westerkwartier, Stichting Schuldhulpmaatje Westerkwartier, Stichting Quadraten, Noorderbasis, Scholenkoepel Lauwers en Eems, Jenaplanschool ’t Sterrenpad, Sociaal Werk de Schans en gemeente Westerkwartier.

Verantwoordelijk wethouder Bert Nederveen: “Het project ‘Ieder kind telt mee’ is een goede aanvulling op de activiteiten die we in de gemeente organiseren om te voorkomen dat kinderen in armoede leven. Daarbij richten we ons in dit project niet alleen op het netwerk van de kinderen, maar gaan we juist ook met de kinderen in gesprek. Ik ben er trots op, dat verschillende partners van het Armoedepact Westerkwartier het project uitvoeren”.

Naast de gemeente maken ook landelijke en lokale fondsen het project financieel mogelijk.

 

https://www.westerkwartier.nl/bestuur-organisatie/nieuws_3190/item/ieder-kind-telt-mee-in-het-westerkwartier_5017.html