• darkblurbg

Ieder kind telt mee

Gepubliceerd op: 07-01-2021

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het opstarten van Ieder kind telt mee. Het project wordt de komende 3 jaar uitgevoerd en georganiseerd door de Voedselbank Westerkwartier, Solidair Groningen & Drenthe en ondersteund door het Armoedepact Westerkwartier. Quadraten maakt deel uit van het Armoedepact en is betrokken bij de voorbereiding en uitvoering van dit project.

Ieder kind telt mee richt zich op drie groepen: de leerlingen (groep 5-8), de leerkrachten en de directie. Het project biedt elke groep concrete handvatten om het negatieve effect van armoede op de leerprestaties en op het meedoen van kinderen in de klas te minimaliseren en wellicht zelfs te voorkomen. Deelnemende scholen ontwikkelen armoedepreventiebeleid en de diversiteit aan ondersteuning door verschillende organisaties van het Armoedepact wordt duidelijk en toegankelijk ingezet. Hier wordt de verbinding gelegd met het project van Arm naar Beter.

Ondanks de coronacrisis hebben we vele voorbereidingen kunnen treffen zodat we in 2021 voortvarend aan de slag kunnen met het geven van lessen en trainingen. De directeuren en Individueel Begeleiders van de basisscholen hebben aangegeven met dit project mee te doen. De eerste 8 basisscholen hebben zich onlangs aangemeld om in 2021 de gastlessen en trainingen te ontvangen. Ook de aanmeldingen van vrijwilligers komen binnen. Er hebben zich ongeveer 12 vrijwilligers aangemeld als gastdocent en die zullen naar verwachting in februari de training tot gastdocent ontvangen. Daarnaast zijn we bezig om de gastlessen te digitaliseren, zodat we niet persé afhankelijk zijn van fysieke contactmomenten al heeft dat verreweg onze voorkeur.

We zijn blij dat dit project breed gedragen en gewaardeerd wordt en dat vanaf 2021 weer perspectief is op een normaal verloop. Namens de projectorganisatie wensen we u goede dagen en een voorspoedig nieuwjaar toe. Meer informatie over dit project kan verkregen worden bij Gerard Agterkamp info@solidairgroningendrenthe.nl.