• darkblurbg

Maatjes gezocht voor New@home Zuidoost Drenthe en New@home Groningen (m/v, 18-30 jaar) !!!

Gepubliceerd op: 04-03-2020

Maatjes gezocht voor New@home Zuidoost Drenthe en New@home Groningen (m/v, 18-30 jaar) !!!

New@home is een prachtig maatjesproject om jonge nieuwkomers wegwijs te maken in Groningen, Coevorden en Emmen..

“Het is lastig om ons land te ontdekken als je alleen bent. Het is namelijk best eng om Nederlands te spreken als je dat niet goed kan of te reizen met het openbaar vervoer als je dat nog nooit hebt gedaan.”

In dit project, wat zowel in de stad Groningen als in Coevorden/Emmen wordt uitgevoerd, worden jonge nieuwkomers gekoppeld aan stagiaires en vrijwilligers. De maatjeskoppels ondernemen activiteiten die ervoor zorgen dat de jonge nieuwkomers meer vertrouwen krijgen in zichzelf, maar daarnaast ook in een toekomst in dit nieuwe thuisland. Dat de maatjes er wekelijks ‘gewoon zijn’ doet de jonge nieuwkomer goed: ze kunnen hun verhaal kwijt en met vragen bij hen terecht. Daarnaast ondersteunen de maatjes hen in het verbeteren van de Nederlandse taal, het wegwijs worden in Groningen en Coevorden/Emmen, het opdoen van nieuwe activiteiten en contacten en het onderzoeken van persoonlijke kwaliteiten en talenten. Sociaal isolement wordt zo doorbroken en de integratie in Nederland bevordert.

Wat is de bedoeling:
Maatjes geven vaak aan het project erg leuk en ontzettend leerzaam te vinden.
Het gaat om de periode maart tot aan zomervakantie
Maatjes spreken 1 keer per week met een jonge nieuwkomer (12-18 jaar) om Nederland te ontdekken, de taal te oefenen of gewoon om leuke dingen te doen.
Gemiddelde tijdsinvestering voor maatjes: 4 uur per week.
Het project is ook geschikt als stageplek, er is begeleiding aanwezig.
Maatjes krijgen vooraf een training.
Maatjes zijn in de leeftijd van 18-30 jaar

Heb je belangstelling:
Voor New@home Groningen kan je contact opnemen met met Isabella Beens: Isabella@solidairgroningendrenthe.nl of 06-42894076
Voor New@home Zuidoost Drenthe is Krista Russchen de aangewezen persoon, krista@solidairgroningendrenthe.nl of 06-23646589