• darkblurbg

Mothers 4 Mothers zoekt ook in deze tijd contact

Gepubliceerd op: 17-02-2021

Al voor het derde jaar organiseert Mothers4Mothers (M4M) vriendschapskringen in Hoogezand en Slochteren. Dankzij steun van de gemeente Midden-Groningen en de RK-SCI Groningen is het ook dit jaar weer mogelijk dat moeders elkaar in de vriendschapskring ontmoeten. Voor deze steun is M4M heel dankbaar.

In de vriendschapskringen komen ( jonge) moeders bij elkaar.  Heel informeel, met een kop koffie of thee en lekkers, ontmoeten ze elkaar, luisteren ze naar elkaar en vinden in de kring oprechte aandacht voor alle verhalen. Op deze manier leren ze van elkaar, stimuleren ze elkaar en ontstaan er leuke onderlinge contacten. 

Er doen moeders mee uit verschillende culturen en met verschillende achtergronden, sommigen van hen bevinden zich in een kwetsbare situatie en/of hebben weinig sociale contacten en er zijn moeders voor wie dit niet geldt. Juist deze diversiteit maakt M4M zo leuk, boeiend, leerzaam en iedere keer weer anders. 

Soms wordt er alleen gepraat, veel gelachen, vaak is er een thema of wordt er geknutseld of een spel gespeeld,  al naar gelang wat de moeders willen of nodig hebben. Maar gewoon er alleen maar te zijn en te luisteren kan ook fijn zijn, ook dat kan en mag.

Corona zorgde ervoor dat de bijeenkomsten niet meer door konden gaan zoals we gewend waren. Fysiek als groep bij elkaar komen gaat helaas niet, maar een digitale ontmoeting kan wel degelijk een hele warme, welkome sfeer geven waarin ook gedeeld en geluisterd kan worden. Een wandeling op gepaste afstand met een kringleidster of een andere moeder kan natuurlijk ook.

De vriendschapskring komt één keer per maand op een ochtend bij elkaar. Normaal zijn de bijeenkomsten in Centrum de Badde in Hoogezand en in ’t Olderloug in Slochteren, nu digitaal via Zoom. Heb je interesse en lijkt het je leuk? Reageer dan via de mail, whatsapp of bel.. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Yvonne Eggen, projectleider van M4M, yvonne@solidairgroningendrenthe.nl of bel naar 0630865065.