• darkblurbg

‘Slapend blij worden’ is officieel van start in de gemeente Hoogeveen

Gepubliceerd op: 01-04-2022

‘Slapend blij worden’ is officieel van start in de gemeente Hoogeveen. Via een online kick-off hebben dinsdagmiddag alle samenwerkpartners nagedacht over de beste manieren om de bedden bij die gezinnen te krijgen waar ze het hardst nodig zijn. Het project loopt tot 31 december dit jaar.

In dit project wordt aandacht gevraagd voor (de gevolgen) van stille armoede. „Armoede is meer dan het moeten leven van weinig geld. De gevolgen van armoede op iemands leven kunnen groot zijn. Armoede ontneemt mensen wat eerst vanzelfsprekend was of wat voor anderen vaak vanzelfsprekend lijkt. Door schaamte wordt over dit alles vaak niet gesproken en zo bestaan er in veel gezinnen geheimen die voor de buitenwereld (ook voor hulpverleners) verborgen blijven. Zogenaamde ‘stille armoede’. Een van die geheimen is dat kinderen geen (eigen) bed hebben”, weet Annemieke Tolsma, senior maatschappelijk activeringswerker van Solidair Groningen & Drenthe. Deze organisatie heeft het project opgezet in samenwerking met SWW, Stichting One, Dorpscoöperatie HollandscheveldVerbindt, De Vonk Tilburg en stichting Present Hoogeveen.

lees verder op...https://hoogeveenschecourant.nl/hoogeveen/Project-Slapend-blij-worden-%E2%80%93-voor-ieder-kind-een-goed-bed-is-officieel-van-start-in-de-gemeente-Hoogeveen-27558330.html