• darkblurbg

Theatervoorstelling Vier Verschillen

Gepubliceerd op: 30-10-2023

Ieder is uniek en niemand is normaal. Normaal is een soort van gemiddelde van de optelsom van alle mensen die er zijn. Dus elke dag, elke uur, ja zelfs elke seconde ontstaat er een nieuw normaal. Als dat normaal zo snel verandert kan het nooit als uitgangspunt dienen voor het nemen van de maat, een soort standaard, een meetlat waar iemands uiterlijk, gevoel, afkomst, geaardheid en cultuur langs gelegd kan worden. Nee, de mens is divers en mooi in zijn/haar verscheidenheid.
In de voorstelling staan diversiteit en inclusie centraal. Weten dat we allemaal verschillend zijn hoeft nog niet te betekenen dat ons gedrag en keuzes direct inclusief zijn. Daarom wil Solidair daar aandacht aan besteden. Dat doen we door gebruik te maken van theater.
Het gaat om theater waar het publiek actief bij betrokken wordt. Het publiek kan een scene veranderen en de acteurs nemen de suggesties van het publiek mee, waardoor de uitkomst veranderd. Dit wordt ook wel ‘regietheater’ genoemd.
Op een ludieke wijze wordt diversiteit uitvergroot en er mag gelachen worden. De avond wordt geleid door Solidair en er is ruimte voor interactie en vragen. Na de theatervoorstelling is er een pauze en daarna volgt een nagesprek met ervaringsdeskundigen. Een vervolgtraject waar de nadruk ligt op verandering en ontwikkeling van inclusief beleid en handelen is optioneel.
De voorstelling wordt opgevoerd op vrijdag 3 november van 15.45 uur- 17.00 uur in multifunctioneel centrum De Mellenshorst in Haren en wordt je geheel kosteloos aangeboden.