• darkblurbg

Wat betekent het om solidair te zijn in tijden van crisis?

Gepubliceerd op: 20-03-2020

Wat betekent het om solidair te zijn in tijdens van crisis?

 

Dat is een vraag die ons bij Solidair bezighoudt. We zien om ons heen hartverwarmende initiatieven van mensen die zich inzetten voor mensen die kwetsbaar zijn.

Mensen die extra vatbaar zijn voor het coronavirus worden geholpen met hun boodschappen, de hond wordt uitgelaten en mensen bieden een luisterend oor.

Violet schreef een blog over solidair zijn in tijden van crisis.

 

Bij Solidair willen we er zijn voor mensen in Groningen en Drenthe. Dat doen we door diverse sociaalmaatschappelijke projecten.

Projecten als New@home Groningen, Mothers 4 Mothers en Ieder kind telt mee in het Westerkwartier krijgen op dit moment een andere invulling.

Waar mogelijk zullen we de maatjescontacten digitaal voortzetten. Stagiaires en vrijwilliger die betrokken zijn bij deze projecten kunnen bij de projectleider terecht voor begeleiding en advies.

 

De komende weken zullen we op creatieve wijze invulling geven aan onze visie en missie. We zullen bij al onze projecten de focus behouden op de doelgroep en digitaal ondersteunen waar mogelijk.

Mocht je vragen hebben over hoe we ons werk de komende weken zullen uitvoeren neem dan gerust contact met ons op.

 

Ook als je je verhaal met ons wilt delen of als je een praktische hulpvraag hebt, bel of mail ons dan: 0592 331 972, info@solidairgroningendrenthe.nl.

We luisteren en ondersteunen waar mogelijk.

 

We wensen alle mensen die belangrijke processen en ondersteuning in ons land draaiende houden veel wijsheid en kracht toe!