Financiële educatie met diepgang
Er gebeurt al veel op het gebied van de aanpak van geldzorgen. Ook binnen jouw school zijn er mensen actief en betrokken hiermee aan de slag. Door trainingen Armoede, het Arm&Rijk spel en Ieder Kind Telt Mee steunen we meer dan 10 jaar de aanpak van geldzorgen op scholen. De Vonk doet dit landelijk vanuit Tilburg en Solidair in Groningen-Drenthe. We zijn o.a. actief op het Albeda College, VCO-MOG, SOOOG, Noorderbasis, OPRON, Primerius en Onderwijsgroep Tilburg.
Dankzij Rijksgelden kan doorgezet worden op financiële educatie op het MBO: Subsidie - Geldlessen. De subsidie is tussen de €25.000 en €400.000 per locatie voor de komende drie jaar. Een substantieel bedrag voor een gedegen inzet ter voorkoming van geldzorgen. Verplichte onderdelen van de subsidieaanvraag zijn deskundigheidsbevordering en uren inzet. Wellicht maakt uw school gebruik van deze extra gelden en wil de school zich verdiepen in interactieve werkvormen rond geldzaken.
De Vonk & Solidair Groningen-Drenthe bieden deskundigheidsbevordering aan voor docenten op mbo-scholen. Een zinvol gesprek over geld met jongeren, dat is wat wij willen bereiken. We geloven in spelvormen en dialoog. We hebben de voeten in de klei en ervaring met werken in de klas. Onze deskundigheidsbevordering heeft de volgende onderdelen:
· De maatschappelijke meerwaarde van financiële educatie (waarom)
· De aanpak passend bij jouw werksetting (hoe)
· De materialen voor financiële educatie en hoe daaruit te kiezen (wat)
Er zijn geïnteresseerde scholen voor dit aanbod en maatwerk is mogelijk. Bij voldoende aanmeldingen starten we in het voorjaar en het najaar van 2024. Een incompany training of open inschrijving is mogelijk.
Deze deskundigheidsbevordering kan worden opgenomen in het activiteitenplan, waardoor de kosten van deelname en de uren vergoed worden. Klik hier als je interesse hebt in het programma.
Of neem contact op met Bettine Arink of Marleen Oostland.